www.scb.se
In English Sök på www.scb.se

Fritextsökning
(enbart bokstäver)

SNI 2007 kod

Hierarkisk visning från avdelningsnivå och nedåt - SNI 2007

(SNI 2007 är den standard som gäller från 1 januari 2008)

De steg som visas är den struktur som SNI 2007 är indelad i. Den är i sin helhet på fem nivåer: Avdelning (en bokstav), Huvudgrupp (två siffror), Grupp (tre siffror), Undergrupp (fyra siffror) och Detaljgrupp (fem siffror).

Klicka i SNI 2007 kod för att komma vidare nedåt i hierarkin eller välj att klicka i Omfattartext eller Allmäntext för att se den text som hör till SNI 2007 koden på den nivån.

SNI 2007-
kod

Aktivitetsrubrik

Omfattar-
text

Allmän-
text

I Hotell- och restaurangverksamhet   I  
56 Restaurang-, catering och barverksamhet   56  
56.1 Restaurangverksamhet   56.1  
56.10 Restaurangverksamhet    
56.100 Restaurangverksamhet 56.100   
56.100 Restaurangverksamhet
  Omfattar även:
    verksamhet i:
    - restauranger med mat för avhämtning
    - korvkiosker, gatukök o.d.
    - restaurangverksamhet i anslutning till transport, när den utövas av separata enheter
    - kaféer och konditorier
    - glassbilar (för direktkonsumtion)
    - rörliga matbilar
    - matlagning i marknadsstånd
  Omfattar inte:
    försäljning av mat, ej för omedelbar konsumtion, från varuautomater, jfr 47.999
    restaurangverksamhet i samband med hotell- och logiverksamhet, jfr huvudgrupp 55
    koncessionsdrift av måltidsanläggningar, jfr 56.29
 
Exempel på vad som ingår i kod 56.100
Ambulerande, korvförsäljning Café (cafe, caféer)
Crepes tillagning och handel i marknadsstånd eller i ambulerande vagnar (försäljningsvagnar) eller bilar Datacaféer, (datacafe) servering som huvudsaklig verksamhet
Detaljhandel med beredd mat för omedelbar konsumtion (flyttbara matförsäljare) Festvåningar
Foodtruck Gatukök
Gatukök, ambulerande vagn Glassbarer
Glassförsäljning till konsument för direktkonsumtion, från varubil eller glassvagn Grillbarer
Gästgiverier utan logi Hamburgerrestauranger
Handel med färdiglagade maträtter för omedelbar konsumtion, från varuautomater Hyra ut sig själv som barista eller bartender, på kaféer eller restauranger
Hyra ut sig själv som kock eller hovmästare till restauranger Internetcaféer, (internetcafe), servering som huvudsaklig verksamhet
Juicebarer Kaféer
Kaffeserveringar Kaffestugor
Kioskhandel i huvudsak gatukök Konditoriserveringar
Korvkiosker Lunchrestauranger
Matbarer Matlagning t.ex. thaimat, strömming, korv m.m. marknadsstånd eller i ambulerande vagnar (försäljningsvagnar, matvagnar) eller bilar
Mjölkbarer Musikcaféer
Nattklubbar Pasta, för avhämtning
Pizzabutiker, mat för avhämtning Pubverksamhet
Restauranger med mat för avhämtning Restaurangverksamhet på båt och tåg
Restaurangverksamhet t.ex. golfrestauranger, gourmetrestauranger, matserveringar, pastabarer, pizzerior, salladsbarer, sushirestauranger m.fl. Restaurangverksamhet, med mat för avhämtning
Sallad, för avhämtning Salladsbarer
Smörgåsar och smörgåstårtor, beredning av på kaféer eller restauranger Snabbmat, tillagning och försäljning av maträtter för avhämtning
Sommelierverksamhet, vinkypare arbete på restauranger Takeaway, snabbmat, tillagning och försäljning av maträtter för avhämtning
Teatercaféer Tehus, servering
Tillagning av färdiga maträtter för avhämtning Trädgårdskaféer
Ungdomscaféer Uthyrning av sig själv som barbiträde till restauranger
Uthyrning av sig själv som bartender till restauranger Uthyrning av sig själv som diskare till restauranger
Uthyrning av sig själv som kock till restauranger Uthyrning av sig själv som servitris, servitör till restauranger
Värdshus, endast restaurang Ölkaféer

Till sidans topp

Databasen uppdateras kontinuerligt