De steg som visas är den struktur som SNI 2007 är indelad i. Den är i sin helhet på fem nivåer: Avdelning (en bokstav), Huvudgrupp (två siffror), Grupp (tre siffror), Undergrupp (fyra siffror) och Detaljgrupp (fem siffror).
Klicka i SNI 2007 kod för att komma vidare nedåt i hierarkin eller välj att klicka i Omfattartext eller Allmäntext för att se den text som hör till SNI 2007 koden på den nivån.
SNI 2007- |
Aktivitetsrubrik |
Omfattar- |
Allmän- |
---|---|---|---|
I | Hotell- och restaurangverksamhet | I | |
56 | Restaurang-, catering och barverksamhet | 56 | |
56.1 | Restaurangverksamhet | 56.1 | |
56.10 | Restaurangverksamhet | ||
56.100 | Restaurangverksamhet | 56.100 |
56.100 | Restaurangverksamhet |
Omfattar även: | ||
verksamhet i: | ||
- restauranger med mat för avhämtning | ||
- korvkiosker, gatukök o.d. | ||
- restaurangverksamhet i anslutning till transport, när den utövas av separata enheter | ||
- kaféer och konditorier | ||
- glassbilar (för direktkonsumtion) | ||
- rörliga matbilar | ||
- matlagning i marknadsstånd | ||
Omfattar inte: | ||
försäljning av mat, ej för omedelbar konsumtion, från varuautomater, jfr 47.999 | ||
restaurangverksamhet i samband med hotell- och logiverksamhet, jfr huvudgrupp 55 | ||
koncessionsdrift av måltidsanläggningar, jfr 56.29 |
Exempel på vad som ingår i kod 56.100 |
Ambulerande, korvförsäljning | Café (cafe, caféer) |
Crepes tillagning och handel i marknadsstånd eller i ambulerande vagnar (försäljningsvagnar) eller bilar | Datacaféer, (datacafe) servering som huvudsaklig verksamhet |
Detaljhandel med beredd mat för omedelbar konsumtion (flyttbara matförsäljare) | Festvåningar |
Foodtruck | Gatukök |
Gatukök, ambulerande vagn | Glassbarer |
Glassförsäljning till konsument för direktkonsumtion, från varubil eller glassvagn | Grillbarer |
Gästgiverier utan logi | Hamburgerrestauranger |
Handel med färdiglagade maträtter för omedelbar konsumtion, från varuautomater | Hyra ut sig själv som barista eller bartender, på kaféer eller restauranger |
Hyra ut sig själv som kock eller hovmästare till restauranger | Internetcaféer, (internetcafe), servering som huvudsaklig verksamhet |
Juicebarer | Kaféer |
Kaffeserveringar | Kaffestugor |
Kioskhandel i huvudsak gatukök | Konditoriserveringar |
Korvkiosker | Lunchrestauranger |
Matbarer | Matlagning t.ex. thaimat, strömming, korv m.m. marknadsstånd eller i ambulerande vagnar (försäljningsvagnar, matvagnar) eller bilar |
Mjölkbarer | Musikcaféer |
Nattklubbar | Pasta, för avhämtning |
Pizzabutiker, mat för avhämtning | Pubverksamhet |
Restauranger med mat för avhämtning | Restaurangverksamhet på båt och tåg |
Restaurangverksamhet t.ex. golfrestauranger, gourmetrestauranger, matserveringar, pastabarer, pizzerior, salladsbarer, sushirestauranger m.fl. | Restaurangverksamhet, med mat för avhämtning |
Sallad, för avhämtning | Salladsbarer |
Smörgåsar och smörgåstårtor, beredning av på kaféer eller restauranger | Snabbmat, tillagning och försäljning av maträtter för avhämtning |
Sommelierverksamhet, vinkypare arbete på restauranger | Takeaway, snabbmat, tillagning och försäljning av maträtter för avhämtning |
Teatercaféer | Tehus, servering |
Tillagning av färdiga maträtter för avhämtning | Trädgårdskaféer |
Ungdomscaféer | Uthyrning av sig själv som barbiträde till restauranger |
Uthyrning av sig själv som bartender till restauranger | Uthyrning av sig själv som diskare till restauranger |
Uthyrning av sig själv som kock till restauranger | Uthyrning av sig själv som servitris, servitör till restauranger |
Värdshus, endast restaurang | Ölkaféer |
Databasen uppdateras kontinuerligt