De steg som visas är den struktur som SNI 2007 är indelad i. Den är i sin helhet på fem nivåer: Avdelning (en bokstav), Huvudgrupp (två siffror), Grupp (tre siffror), Undergrupp (fyra siffror) och Detaljgrupp (fem siffror).
Klicka i SNI 2007 kod för att komma vidare nedåt i hierarkin eller välj att klicka i Omfattartext eller Allmäntext för att se den text som hör till SNI 2007 koden på den nivån.
SNI 2007- |
Aktivitetsrubrik |
Omfattar- |
Allmän- |
---|---|---|---|
C | Tillverkning | C | |
10 | Livsmedelsframställning | 10 | |
10.1 | Beredning och hållbarhetsbehandling av kött och köttvaror | 10.1 | |
10.11 | Beredning och hållbarhetsbehandling av kreaturskött | ||
10.111 | Kreatursslakt | 10.111 |
10.111 | Kreatursslakt |
Omfattar: | ||
slakt av nötkreatur, svin, får, hästar o.d. kreatur | ||
grovstyckning av kreaturskött till halva och fjärdedels kroppar samt infrysning av dessa | ||
Omfattar även: | ||
framställning av hudar och skinn som kommer från slakterier, inklusive avskiljande av borst | ||
utsmältning av ister och andra animaliska ätbara fetter | ||
beredning av slaktavfall | ||
framställning av skinnull | ||
slakt av ren | ||
Omfattar inte: | ||
smältning av ätbart fjäderfäfett, jfr 10.120 | ||
förpackning av kött, jfr 82.920 |
Exempel på vad som ingår i kod 10.111 |
Fårslakt (ej gårdsslakterier) | Grovstyckning, kött till halvdelskroppar och fjärdedelskroppar |
Hjortslakt | Hudar, oberedda, produktion |
Hästar, slakt | Isterframställning |
Kaninslakt | Kreatursslakt (ej gårdsslakterier) |
Nödslakt | Nötkreatur, slakt (ej gårdsslakterier) |
Produktion av oberedda hudar och skinn, i anslutning till slakt | Pälsskinn och hudar, beredning av i anslutning till slakt |
Renslakt | Slakterier, ej fjäderfä (ej gårdsslakterier) |
Svinslakt (ej gårdsslakterier) | Talg, framställning |
Tarmrensning | Utsmältning av ister och andra ätbara animaliska fetter och oljor |
Viltslakt |
Databasen uppdateras kontinuerligt