www.scb.se
In English Sök på www.scb.se

Fritextsökning
(enbart bokstäver)

SNI 2007 kod

Hierarkisk visning från avdelningsnivå och nedåt - SNI 2007

(SNI 2007 är den standard som gäller från 1 januari 2008)

De steg som visas är den struktur som SNI 2007 är indelad i. Den är i sin helhet på fem nivåer: Avdelning (en bokstav), Huvudgrupp (två siffror), Grupp (tre siffror), Undergrupp (fyra siffror) och Detaljgrupp (fem siffror).

Klicka i SNI 2007 kod för att komma vidare nedåt i hierarkin eller välj att klicka i Omfattartext eller Allmäntext för att se den text som hör till SNI 2007 koden på den nivån.

SNI 2007-
kod

Aktivitetsrubrik

Omfattar-
text

Allmän-
text

C Tillverkning   C  
10 Livsmedelsframställning   10  
10.2 Beredning och hållbarhetsbehandling av fisk samt skal- och blötdjur    
10.20 Beredning och hållbarhetsbehandling av fisk samt skal- och blötdjur    
10.200 Beredning och hållbarhetsbehandling av fisk samt skal- och blötdjur 10.200   
10.200 Beredning och hållbarhetsbehandling av fisk samt skal- och blötdjur
  Omfattar:
    beredning och hållbarhetsbehandling av fisk samt skal- och blötdjur: frysning, djupfrysning, torkning, kokning, rökning, saltning, nedsänkning i saltlake, konservering o.d.
    tillverkning av fisk-, kräftdjurs- och blötdjursprodukter: filead fisk, rom, kaviar, kaviarersättningar o.d.
    tillverkning av fiskmjöl avsedd att konsumeras av människor eller till djurfoder
    tillverkning av mjöl och limvatten av fisk och andra havslevande djur olämpliga att konsumeras av människor
  Omfattar även:
    beredning och hållbarhetsbehandling av fisk på fartyg som ej är fiskefartyg
    bearbetning av sjögräs
  Omfattar inte:
    bearbetning som inte leder till verklig omvandling av varorna, redovisas under enheten Handel, jfr 46 och 47
    beredning och hållbarhetsbehandling av fisk på fiskefartyg, jfr 03.11
    beredning av valar på land eller specialfartyg, jfr 10.111
    tillverkning av oljor och fetter av marina råvaror, jfr 10.410
    industriell tillverkning av färdiglagade fiskrätter, (ej på restaurang, ej i butik, ej catering), jfr 10.850
    tillverkning av fisksoppor, jfr 10.890
 
Exempel på vad som ingår i kod 10.200
Ansjovis, tillverkning Fisk och skaldjur, torkning
Fisk, djupfryst, beredning av Fisk, filead, beredning av
Fisk, rökning Fisk, saltning
Fisk, torkning Fiskberedningsfartyg (ej i samband med fiske)
Fiskkonserver, tillverkning Fiskmjöl, tillverkning
Fiskpaté, industriell tillverkning (ej verksamhet på kaféer, restauranger i butiker eller entreprenad inom catering och centralkök) Fiskrökeriverksamhet
Fryslagring, fiskprodukter i anslutning till infrysning av varan Grovrensning/grovstyckning, fisk
Grovsaltning, fisk Industriell gravning av fisk (ej verksamhet på kaféer, restauranger i butiker eller entreprenad inom catering och centralkök)
Infrysning, fisk Kaviar, tillverkning
Konservering, fisk Kyllagring, fisk i anslutning till infrysning av varan
Laxrökning Musselkonserver, tillverkning
Ostronkonserver, tillverkning Pelletar, fiskpelletar, tillverkning
Räkor, hållbarhetsbehandling som frysning, saltning, rökning, konservering Rökning, fisk
Saltad fisk, framställning Sillsalterier
Skaldjur, torkning Skaldjurskonserver, tillverkning
Skaldjurspaté, industriell tillverkning Surströmming, tillverkning
Torkning, fisk

Till sidans topp

Databasen uppdateras kontinuerligt