De steg som visas är den struktur som SNI 2007 är indelad i. Den är i sin helhet på fem nivåer: Avdelning (en bokstav), Huvudgrupp (två siffror), Grupp (tre siffror), Undergrupp (fyra siffror) och Detaljgrupp (fem siffror).
Klicka i SNI 2007 kod för att komma vidare nedåt i hierarkin eller välj att klicka i Omfattartext eller Allmäntext för att se den text som hör till SNI 2007 koden på den nivån.
SNI 2007- |
Aktivitetsrubrik |
Omfattar- |
Allmän- |
---|---|---|---|
C | Tillverkning | C | |
10 | Livsmedelsframställning | 10 | |
10.2 | Beredning och hållbarhetsbehandling av fisk samt skal- och blötdjur | ||
10.20 | Beredning och hållbarhetsbehandling av fisk samt skal- och blötdjur | ||
10.200 | Beredning och hållbarhetsbehandling av fisk samt skal- och blötdjur | 10.200 |
10.200 | Beredning och hållbarhetsbehandling av fisk samt skal- och blötdjur |
Omfattar: | ||
beredning och hållbarhetsbehandling av fisk samt skal- och blötdjur: frysning, djupfrysning, torkning, kokning, rökning, saltning, nedsänkning i saltlake, konservering o.d. | ||
tillverkning av fisk-, kräftdjurs- och blötdjursprodukter: filead fisk, rom, kaviar, kaviarersättningar o.d. | ||
tillverkning av fiskmjöl avsedd att konsumeras av människor eller till djurfoder | ||
tillverkning av mjöl och limvatten av fisk och andra havslevande djur olämpliga att konsumeras av människor | ||
Omfattar även: | ||
beredning och hållbarhetsbehandling av fisk på fartyg som ej är fiskefartyg | ||
bearbetning av sjögräs | ||
Omfattar inte: | ||
bearbetning som inte leder till verklig omvandling av varorna, redovisas under enheten Handel, jfr 46 och 47 | ||
beredning och hållbarhetsbehandling av fisk på fiskefartyg, jfr 03.11 | ||
beredning av valar på land eller specialfartyg, jfr 10.111 | ||
tillverkning av oljor och fetter av marina råvaror, jfr 10.410 | ||
industriell tillverkning av färdiglagade fiskrätter, (ej på restaurang, ej i butik, ej catering), jfr 10.850 | ||
tillverkning av fisksoppor, jfr 10.890 |
Exempel på vad som ingår i kod 10.200 |
Ansjovis, tillverkning | Fisk och skaldjur, torkning |
Fisk, djupfryst, beredning av | Fisk, filead, beredning av |
Fisk, rökning | Fisk, saltning |
Fisk, torkning | Fiskberedningsfartyg (ej i samband med fiske) |
Fiskkonserver, tillverkning | Fiskmjöl, tillverkning |
Fiskpaté, industriell tillverkning (ej verksamhet på kaféer, restauranger i butiker eller entreprenad inom catering och centralkök) | Fiskrökeriverksamhet |
Fryslagring, fiskprodukter i anslutning till infrysning av varan | Grovrensning/grovstyckning, fisk |
Grovsaltning, fisk | Industriell gravning av fisk (ej verksamhet på kaféer, restauranger i butiker eller entreprenad inom catering och centralkök) |
Infrysning, fisk | Kaviar, tillverkning |
Konservering, fisk | Kyllagring, fisk i anslutning till infrysning av varan |
Laxrökning | Musselkonserver, tillverkning |
Ostronkonserver, tillverkning | Pelletar, fiskpelletar, tillverkning |
Räkor, hållbarhetsbehandling som frysning, saltning, rökning, konservering | Rökning, fisk |
Saltad fisk, framställning | Sillsalterier |
Skaldjur, torkning | Skaldjurskonserver, tillverkning |
Skaldjurspaté, industriell tillverkning | Surströmming, tillverkning |
Torkning, fisk |
Databasen uppdateras kontinuerligt