www.scb.se
In English Sök på www.scb.se

Fritextsökning
(enbart bokstäver)

SNI 2007 kod

Hierarkisk visning från avdelningsnivå och nedåt - SNI 2007

(SNI 2007 är den standard som gäller från 1 januari 2008)

De steg som visas är den struktur som SNI 2007 är indelad i. Den är i sin helhet på fem nivåer: Avdelning (en bokstav), Huvudgrupp (två siffror), Grupp (tre siffror), Undergrupp (fyra siffror) och Detaljgrupp (fem siffror).

Klicka i SNI 2007 kod för att komma vidare nedåt i hierarkin eller välj att klicka i Omfattartext eller Allmäntext för att se den text som hör till SNI 2007 koden på den nivån.

SNI 2007-
kod

Aktivitetsrubrik

Omfattar-
text

Allmän-
text

C Tillverkning   C  
10 Livsmedelsframställning   10  
10.3 Beredning och hållbarhetsbehandling av frukt, bär och grönsaker    
10.39 Annan beredning och hållbarhetsbehandling av frukt, bär och grönsaker    
10.390 Annan beredning och hållbarhetsbehandling av frukt, bär och grönsaker 10.390   
10.390 Annan beredning och hållbarhetsbehandling av frukt, bär och grönsaker
  Omfattar:
    framställning av livsmedel som huvudsakligen består av frukt och bär eller grönsaker och rotfrukter, med undantag för färdiggjorda rätter i fryst eller konserverad form
    hållbarhetsbehandling av frukt och bär, nötter samt grönsaker och rotfrukter: frysning, torkning, nedsänkning i olja eller vinäger, konservering o.d.
    tillverkning av frukt, grönsaks- eller rotfruktsprodukter
    tillverkning av sylt, marmelad och geléer
    rostning av nötter
    tillverkning av nötlivsmedel och -pasta
  Omfattar även:
    tillverkning av ömtåliga beredda livsmedel av frukt och bär samt grönsaker och rotfrukter, t.ex.:
    - sallader; blandade sallader, paketerade
    - skalade eller skurna grönsaker
    - tofu (sojabönsmassa)
  Omfattar inte:
    tillverkning av frukt- eller grönsaksjuicer, jfr 10.320
    tillverkning av mjöl av torkade baljväxter, jfr 10.611
    hållbarhetsbehandling av frukt, bär och nötter i socker, jfr 10.821
    industriell tillverkning av färdiglagade grönsaksrätter, (ej catering, på restaurang eller i butik), jfr 10.850
    tillverkning av frukt- och grönsakssoppor, (ej catering, på restaurang eller i butik), jfr 10.890
    tillverkning av artificiella koncentrat, jfr 10.890
    kyllagring i samband med försäljning av varor, jfr 46, 47
 
Exempel på vad som ingår i kod 10.390
Bär, djupfrysning Bär, inläggning
Bär, konservering Bär, torkning
Frukt, djupfryst, tillverkning Frukt, torkad, tillverkning
Fruktkonserver, tillverkning Fryslagring, frukt, grönsaker, bär efter infrysning av varan
Grönsaker, djupfrysta, tillverkning Grönsaker, inläggning
Grönsaker, torkade, tillverkning Grönsakskonserver, tillverkning
Infrysning, grönsaker Inläggning, grönsaker
Kokning, bär, frukt och grönsaker Konservering, bär, frukt, grönsaker och svamp
Kyllagring, grönsaker efter infrysning av varan Legymsallader, tillverkning
Marmelad, tillverkning Mimosasallad, tillverkning
Mos, bärmos, fruktmos och grönsaksmos, tillverkning Naturgodis, nötter, rostade eller saltade, framställning
Pickels, tillverkning Sallad (ej potatissallad), tillverkning, industriell
Sallader, blandade färska grönsaker, färdigpackade för konsumtion (ej verksamhet på kaféer, restauranger i butiker eller entreprenad inom catering och centralkök) Sallader, färdigblandade av färska grönsaker, för konsumtion (ej verksamhet på kaféer, restauranger i butiker eller entreprenad inom catering och centralkök)
Svamp, djupfrysning Svampkonserver, tillverkning
Sylt, tillverkning Tillverkning av skalade och skurna, paketerade, färska grönsaker
Torkning, bär, frukt och grönsaker

Till sidans topp

Databasen uppdateras kontinuerligt