De steg som visas är den struktur som SNI 2007 är indelad i. Den är i sin helhet på fem nivåer: Avdelning (en bokstav), Huvudgrupp (två siffror), Grupp (tre siffror), Undergrupp (fyra siffror) och Detaljgrupp (fem siffror).
Klicka i SNI 2007 kod för att komma vidare nedåt i hierarkin eller välj att klicka i Omfattartext eller Allmäntext för att se den text som hör till SNI 2007 koden på den nivån.
SNI 2007- |
Aktivitetsrubrik |
Omfattar- |
Allmän- |
---|---|---|---|
C | Tillverkning | C | |
10 | Livsmedelsframställning | 10 | |
10.3 | Beredning och hållbarhetsbehandling av frukt, bär och grönsaker | ||
10.39 | Annan beredning och hållbarhetsbehandling av frukt, bär och grönsaker | ||
10.390 | Annan beredning och hållbarhetsbehandling av frukt, bär och grönsaker | 10.390 |
10.390 | Annan beredning och hållbarhetsbehandling av frukt, bär och grönsaker |
Omfattar: | ||
framställning av livsmedel som huvudsakligen består av frukt och bär eller grönsaker och rotfrukter, med undantag för färdiggjorda rätter i fryst eller konserverad form | ||
hållbarhetsbehandling av frukt och bär, nötter samt grönsaker och rotfrukter: frysning, torkning, nedsänkning i olja eller vinäger, konservering o.d. | ||
tillverkning av frukt, grönsaks- eller rotfruktsprodukter | ||
tillverkning av sylt, marmelad och geléer | ||
rostning av nötter | ||
tillverkning av nötlivsmedel och -pasta | ||
Omfattar även: | ||
tillverkning av ömtåliga beredda livsmedel av frukt och bär samt grönsaker och rotfrukter, t.ex.: | ||
- sallader; blandade sallader, paketerade | ||
- skalade eller skurna grönsaker | ||
- tofu (sojabönsmassa) | ||
Omfattar inte: | ||
tillverkning av frukt- eller grönsaksjuicer, jfr 10.320 | ||
tillverkning av mjöl av torkade baljväxter, jfr 10.611 | ||
hållbarhetsbehandling av frukt, bär och nötter i socker, jfr 10.821 | ||
industriell tillverkning av färdiglagade grönsaksrätter, (ej catering, på restaurang eller i butik), jfr 10.850 | ||
tillverkning av frukt- och grönsakssoppor, (ej catering, på restaurang eller i butik), jfr 10.890 | ||
tillverkning av artificiella koncentrat, jfr 10.890 | ||
kyllagring i samband med försäljning av varor, jfr 46, 47 |
Exempel på vad som ingår i kod 10.390 |
Bär, djupfrysning | Bär, inläggning |
Bär, konservering | Bär, torkning |
Frukt, djupfryst, tillverkning | Frukt, torkad, tillverkning |
Fruktkonserver, tillverkning | Fryslagring, frukt, grönsaker, bär efter infrysning av varan |
Grönsaker, djupfrysta, tillverkning | Grönsaker, inläggning |
Grönsaker, torkade, tillverkning | Grönsakskonserver, tillverkning |
Infrysning, grönsaker | Inläggning, grönsaker |
Kokning, bär, frukt och grönsaker | Konservering, bär, frukt, grönsaker och svamp |
Kyllagring, grönsaker efter infrysning av varan | Legymsallader, tillverkning |
Marmelad, tillverkning | Mimosasallad, tillverkning |
Mos, bärmos, fruktmos och grönsaksmos, tillverkning | Naturgodis, nötter, rostade eller saltade, framställning |
Pickels, tillverkning | Sallad (ej potatissallad), tillverkning, industriell |
Sallader, blandade färska grönsaker, färdigpackade för konsumtion (ej verksamhet på kaféer, restauranger i butiker eller entreprenad inom catering och centralkök) | Sallader, färdigblandade av färska grönsaker, för konsumtion (ej verksamhet på kaféer, restauranger i butiker eller entreprenad inom catering och centralkök) |
Svamp, djupfrysning | Svampkonserver, tillverkning |
Sylt, tillverkning | Tillverkning av skalade och skurna, paketerade, färska grönsaker |
Torkning, bär, frukt och grönsaker |
Databasen uppdateras kontinuerligt