www.scb.se
In English Sök på www.scb.se

Fritextsökning
(enbart bokstäver)

SNI 2007 kod

Hierarkisk visning från avdelningsnivå och nedåt - SNI 2007

(SNI 2007 är den standard som gäller från 1 januari 2008)

De steg som visas är den struktur som SNI 2007 är indelad i. Den är i sin helhet på fem nivåer: Avdelning (en bokstav), Huvudgrupp (två siffror), Grupp (tre siffror), Undergrupp (fyra siffror) och Detaljgrupp (fem siffror).

Klicka i SNI 2007 kod för att komma vidare nedåt i hierarkin eller välj att klicka i Omfattartext eller Allmäntext för att se den text som hör till SNI 2007 koden på den nivån.

SNI 2007-
kod

Aktivitetsrubrik

Omfattar-
text

Allmän-
text

C Tillverkning   C  
10 Livsmedelsframställning   10  
10.7 Tillverkning av bageri- och mjölprodukter    
10.71 Tillverkning av mjukt matbröd och färska bakverk    
10.710 Tillverkning av mjukt matbröd och färska bakverk 10.710   
10.710 Tillverkning av mjukt matbröd och färska bakverk
  Omfattar:
    tillverkning av bageriprodukter:
    - bröd och småbröd
    - färska bakverk t.ex. mjuka kakor, pajer, bakelser, pannkakor, våfflor, småbröd o.d.
  Omfattar inte:
    tillverkning av torra bageriprodukter, jfr 10.72
    tillverkning av pastaprodukter, jfr 10.730
    upphettning av bageriprodukter för omedelbar konsumtion, jfr huvudgrupp 56
    Bake off, enbart jäsning och gräddning av inköpt färdigblandad deg i butik, jfr 47.111, 47.112, 47.241
 
Exempel på vad som ingår i kod 10.710
Bageriverksamhet, industriell tillverkning av mjukt matbröd och färska bakverk (ej enbart jäsning och gräddning av inköpt färdigblandad deg i butik) Bakelser, tillverkning
Bakning i butik, degblandning, jäsning och gräddning (ej bake off) Kaffebröd, färskt, tillverkning
Kakor, färska, tillverkning Konditorivaror, färska, tillverkning
Krustader, tillverkning Mjuka vetetortilla och majstortilla, tillverkning
Pajer, färska bakverk, (ej matpajer), tillverkning Pannkakor, färska, industriell tillverkning (ej verksamhet på kaféer, restauranger i butiker eller entreprenad inom catering och centralkök)
Spettekakor, tillverkning Tunnbröd, mjukt, tillverkning
Tårtor, tillverkning Våfflor, färska industriell tillverkning (ej verksamhet på kaféer, restauranger i butiker eller entreprenad inom catering och centralkök)

Till sidans topp

Databasen uppdateras kontinuerligt