De steg som visas är den struktur som SNI 2007 är indelad i. Den är i sin helhet på fem nivåer: Avdelning (en bokstav), Huvudgrupp (två siffror), Grupp (tre siffror), Undergrupp (fyra siffror) och Detaljgrupp (fem siffror).
Klicka i SNI 2007 kod för att komma vidare nedåt i hierarkin eller välj att klicka i Omfattartext eller Allmäntext för att se den text som hör till SNI 2007 koden på den nivån.
SNI 2007- |
Aktivitetsrubrik |
Omfattar- |
Allmän- |
---|---|---|---|
C | Tillverkning | C | |
10 | Livsmedelsframställning | 10 | |
10.7 | Tillverkning av bageri- och mjölprodukter | ||
10.71 | Tillverkning av mjukt matbröd och färska bakverk | ||
10.710 | Tillverkning av mjukt matbröd och färska bakverk | 10.710 |
10.710 | Tillverkning av mjukt matbröd och färska bakverk |
Omfattar: | ||
tillverkning av bageriprodukter: | ||
- bröd och småbröd | ||
- färska bakverk t.ex. mjuka kakor, pajer, bakelser, pannkakor, våfflor, småbröd o.d. | ||
Omfattar inte: | ||
tillverkning av torra bageriprodukter, jfr 10.72 | ||
tillverkning av pastaprodukter, jfr 10.730 | ||
upphettning av bageriprodukter för omedelbar konsumtion, jfr huvudgrupp 56 | ||
Bake off, enbart jäsning och gräddning av inköpt färdigblandad deg i butik, jfr 47.111, 47.112, 47.241 |
Exempel på vad som ingår i kod 10.710 |
Bageriverksamhet, industriell tillverkning av mjukt matbröd och färska bakverk (ej enbart jäsning och gräddning av inköpt färdigblandad deg i butik) | Bakelser, tillverkning |
Bakning i butik, degblandning, jäsning och gräddning (ej bake off) | Kaffebröd, färskt, tillverkning |
Kakor, färska, tillverkning | Konditorivaror, färska, tillverkning |
Krustader, tillverkning | Mjuka vetetortilla och majstortilla, tillverkning |
Pajer, färska bakverk, (ej matpajer), tillverkning | Pannkakor, färska, industriell tillverkning (ej verksamhet på kaféer, restauranger i butiker eller entreprenad inom catering och centralkök) |
Spettekakor, tillverkning | Tunnbröd, mjukt, tillverkning |
Tårtor, tillverkning | Våfflor, färska industriell tillverkning (ej verksamhet på kaféer, restauranger i butiker eller entreprenad inom catering och centralkök) |
Databasen uppdateras kontinuerligt