De steg som visas är den struktur som SNI 2007 är indelad i. Den är i sin helhet på fem nivåer: Avdelning (en bokstav), Huvudgrupp (två siffror), Grupp (tre siffror), Undergrupp (fyra siffror) och Detaljgrupp (fem siffror).
Klicka i SNI 2007 kod för att komma vidare nedåt i hierarkin eller välj att klicka i Omfattartext eller Allmäntext för att se den text som hör till SNI 2007 koden på den nivån.
SNI 2007- |
Aktivitetsrubrik |
Omfattar- |
Allmän- |
---|---|---|---|
C | Tillverkning | C | |
10 | Livsmedelsframställning | 10 | |
10.7 | Tillverkning av bageri- och mjölprodukter | ||
10.72 | Tillverkning av knäckebröd, kex och konserverade bakverk | ||
10.722 | Tillverkning av kex och konserverade bakverk | 10.722 |
10.722 | Tillverkning av kex och konserverade bakverk |
Omfattar: | ||
tillverkning av skorpor och kex | ||
tillverkning av konserverade bakverk | ||
tillverkning av söta eller saltade snacks (kakor, smörgåskex, kringlor o.d.) | ||
Omfattar inte: | ||
tillverkning av potatissnacks, jfr 10.310 | ||
Bake off, enbart jäsning och gräddning av bröd i varuhus eller på stormarknad, jfr 47.111 |
Exempel på vad som ingår i kod 10.722 |
Bageriverksamhet, industriell tillverkning av kex och konserverade bakverk | Kaffebröd, konserverade, tillverkning |
Kakor, konserverade, tillverkning | Kex och wafers, tillverkning |
Konditorivaror, konserverade, tillverkning | Maränger, tillverkning |
Nacho chips, tillverkning | Nattvardsbröd, tillverkning |
Oblat, tillverkning | Pannkakor, frusna, industriell tillverkning (ej verksamhet på kaféer, restauranger i butiker eller entreprenad inom catering och centralkök) |
Pepparkakor, hårda tillverkning | Pepparkakor, mjuk, tillverkning |
Salta pinnar (snacks), tillverkning | Skorpor, tillverkning |
Tacoskal och tacochips, tillverkning | Wienerbröd, frysta, ogräddade, tillverkning |
Våfflor, frusna, industriell tillverkning (ej i butik, på restaurang eller cateringverksamhet) |
Databasen uppdateras kontinuerligt