www.scb.se
In English Sök på www.scb.se

Fritextsökning
(enbart bokstäver)

SNI 2007 kod

Hierarkisk visning från avdelningsnivå och nedåt - SNI 2007

(SNI 2007 är den standard som gäller från 1 januari 2008)

De steg som visas är den struktur som SNI 2007 är indelad i. Den är i sin helhet på fem nivåer: Avdelning (en bokstav), Huvudgrupp (två siffror), Grupp (tre siffror), Undergrupp (fyra siffror) och Detaljgrupp (fem siffror).

Klicka i SNI 2007 kod för att komma vidare nedåt i hierarkin eller välj att klicka i Omfattartext eller Allmäntext för att se den text som hör till SNI 2007 koden på den nivån.

SNI 2007-
kod

Aktivitetsrubrik

Omfattar-
text

Allmän-
text

C Tillverkning   C  
10 Livsmedelsframställning   10  
10.8 Annan livsmedelsframställning    
10.85 Tillverkning av lagad mat och färdigrätter   10.85  
10.850 Tillverkning av lagad mat och färdigrätter 10.850   
10.850 Tillverkning av lagad mat och färdigrätter
  Omfattar:
    tillverkning av rätter av kött och fjäderfäkött
    tillverkning av fiskrätter, inklusive ”fish and chips”
    tillverkning av grönsaksrätter
    tillverkning av djupfryst eller på annat sätt konserverad pizza
    industriell tillverkning av färdiglagade maträtter, ej av halvfabrikat i butik
  Omfattar även:
    tillverkning av lokala och nationella rätter
  Omfattar inte:
    tillverkning av färska livsmedel eller livsmedel med färre än två ingredienser, jfr motsvarande detaljgrupp i huvudgrupp 10
    tillverkning av ömtåliga beredda livsmedel, jfr 10.890
    detaljhandel med färdiglagade maträtter av halvfabrikat i butiker, jfr 47.11, 47.29
    partihandel med färdiglagade maträtter, jfr 46.380
    verksamhet av entreprenörer inom catering och centralkök, jfr 56.29
    tillverkning av färdiga maträtter till skolor, omsorgs- och andra institutioner jfr 56.293
 
Exempel på vad som ingår i kod 10.850
Beredda couscousrätter, industriell tillverkning (ej verksamhet på kaféer, restauranger i butiker eller entreprenad inom catering och centralkök) Crepes, frusna, industriell tillverkning (ej verksamhet på kaféer, restauranger i butiker eller entreprenad inom catering och centralkök)
Crepes, färska, industriell tillverkning (ej verksamhet på kaféer, restauranger i butiker eller entreprenad inom catering och centralkök) Falafel, industriell tillverkning (ej verksamhet på kaféer, restauranger i butiker eller entreprenad inom catering och centralkök)
Färdiga maträtter, industriell tillverkning (ej verksamhet på kaféer, restauranger i butiker eller entreprenad inom catering och centralkök) Kycklingsallad, industriell tillverkning (ej verksamhet på kaféer, restauranger i butiker eller entreprenad inom catering och centralkök)
Matpajer, industriell tillverkning (ej verksamhet på kaféer, restauranger i butiker eller entreprenad inom catering och centralkök) Pastaprodukter, kokta eller på annat sätt preparerade, tillverkning (ej verksamhet på kaféer, restauranger i butiker eller entreprenad inom catering och centralkök)
Piroger, industriell tillverkning (ej verksamhet på kaféer, restauranger i butiker eller entreprenad inom catering och centralkök) Pizzor, gräddade, frysta eller ej, tillverkning, industriell (ej verksamhet på kaféer, restauranger i butiker eller entreprenad inom catering och centralkök)
Pizzor, ogräddade, frysta, tillverkning, industriell (ej verksamhet på kaféer, restauranger i butiker eller entreprenad inom catering och centralkök) Ravioli, tillverkning (ej verksamhet på kaféer, restauranger i butiker eller entreprenad inom catering och centralkök)
Sushi, industriell tillverkning (ej verksamhet på kaféer, restauranger i butiker eller entreprenad inom catering och centralkök) Tortellini, tillverkning (ej verksamhet på kaféer, restauranger i butiker eller entreprenad inom catering och centralkök)

Till sidans topp

Databasen uppdateras kontinuerligt