De steg som visas är den struktur som SNI 2007 är indelad i. Den är i sin helhet på fem nivåer: Avdelning (en bokstav), Huvudgrupp (två siffror), Grupp (tre siffror), Undergrupp (fyra siffror) och Detaljgrupp (fem siffror).
Klicka i SNI 2007 kod för att komma vidare nedåt i hierarkin eller välj att klicka i Omfattartext eller Allmäntext för att se den text som hör till SNI 2007 koden på den nivån.
SNI 2007- |
Aktivitetsrubrik |
Omfattar- |
Allmän- |
---|---|---|---|
C | Tillverkning | C | |
10 | Livsmedelsframställning | 10 | |
10.8 | Annan livsmedelsframställning | ||
10.85 | Tillverkning av lagad mat och färdigrätter | 10.85 | |
10.850 | Tillverkning av lagad mat och färdigrätter | 10.850 |
10.850 | Tillverkning av lagad mat och färdigrätter |
Omfattar: | ||
tillverkning av rätter av kött och fjäderfäkött | ||
tillverkning av fiskrätter, inklusive ”fish and chips” | ||
tillverkning av grönsaksrätter | ||
tillverkning av djupfryst eller på annat sätt konserverad pizza | ||
industriell tillverkning av färdiglagade maträtter, ej av halvfabrikat i butik | ||
Omfattar även: | ||
tillverkning av lokala och nationella rätter | ||
Omfattar inte: | ||
tillverkning av färska livsmedel eller livsmedel med färre än två ingredienser, jfr motsvarande detaljgrupp i huvudgrupp 10 | ||
tillverkning av ömtåliga beredda livsmedel, jfr 10.890 | ||
detaljhandel med färdiglagade maträtter av halvfabrikat i butiker, jfr 47.11, 47.29 | ||
partihandel med färdiglagade maträtter, jfr 46.380 | ||
verksamhet av entreprenörer inom catering och centralkök, jfr 56.29 | ||
tillverkning av färdiga maträtter till skolor, omsorgs- och andra institutioner jfr 56.293 |
Exempel på vad som ingår i kod 10.850 |
Beredda couscousrätter, industriell tillverkning (ej verksamhet på kaféer, restauranger i butiker eller entreprenad inom catering och centralkök) | Crepes, frusna, industriell tillverkning (ej verksamhet på kaféer, restauranger i butiker eller entreprenad inom catering och centralkök) |
Crepes, färska, industriell tillverkning (ej verksamhet på kaféer, restauranger i butiker eller entreprenad inom catering och centralkök) | Falafel, industriell tillverkning (ej verksamhet på kaféer, restauranger i butiker eller entreprenad inom catering och centralkök) |
Färdiga maträtter, industriell tillverkning (ej verksamhet på kaféer, restauranger i butiker eller entreprenad inom catering och centralkök) | Kycklingsallad, industriell tillverkning (ej verksamhet på kaféer, restauranger i butiker eller entreprenad inom catering och centralkök) |
Matpajer, industriell tillverkning (ej verksamhet på kaféer, restauranger i butiker eller entreprenad inom catering och centralkök) | Pastaprodukter, kokta eller på annat sätt preparerade, tillverkning (ej verksamhet på kaféer, restauranger i butiker eller entreprenad inom catering och centralkök) |
Piroger, industriell tillverkning (ej verksamhet på kaféer, restauranger i butiker eller entreprenad inom catering och centralkök) | Pizzor, gräddade, frysta eller ej, tillverkning, industriell (ej verksamhet på kaféer, restauranger i butiker eller entreprenad inom catering och centralkök) |
Pizzor, ogräddade, frysta, tillverkning, industriell (ej verksamhet på kaféer, restauranger i butiker eller entreprenad inom catering och centralkök) | Ravioli, tillverkning (ej verksamhet på kaféer, restauranger i butiker eller entreprenad inom catering och centralkök) |
Sushi, industriell tillverkning (ej verksamhet på kaféer, restauranger i butiker eller entreprenad inom catering och centralkök) | Tortellini, tillverkning (ej verksamhet på kaféer, restauranger i butiker eller entreprenad inom catering och centralkök) |
Databasen uppdateras kontinuerligt