De steg som visas är den struktur som SNI 2007 är indelad i. Den är i sin helhet på fem nivåer: Avdelning (en bokstav), Huvudgrupp (två siffror), Grupp (tre siffror), Undergrupp (fyra siffror) och Detaljgrupp (fem siffror).
Klicka i SNI 2007 kod för att komma vidare nedåt i hierarkin eller välj att klicka i Omfattartext eller Allmäntext för att se den text som hör till SNI 2007 koden på den nivån.
SNI 2007- |
Aktivitetsrubrik |
Omfattar- |
Allmän- |
---|---|---|---|
C | Tillverkning | C | |
10 | Livsmedelsframställning | 10 | |
10.8 | Annan livsmedelsframställning | ||
10.89 | Framställning av andra livsmedel | ||
10.890 | Framställning av andra livsmedel | 10.890 |
10.890 | Framställning av andra livsmedel |
Omfattar: | ||
tillverkning av soppor och buljonger | ||
tillverkning av konstgjord honung och karamell | ||
tillverkning av ömtåliga beredda livsmedel, t.ex.: | ||
- smörgåsar | ||
- färsk (icke tillagad) pizza | ||
tillverkning av kosttillskott och andra livsmedel | ||
Omfattar även: | ||
tillverkning av jäst | ||
tillverkning av extrakt och safter av kött, fisk, kräftdjur eller blötdjur | ||
tillverkning av annan mjölk än mejeritillverkad och ostersättningar | ||
tillverkning av äggprodukter, äggviteämnen | ||
tillverkning av artificiella koncentrat | ||
Omfattar inte: | ||
tillverkning av ömtåliga beredda livsmedel av frukt och bär samt grönsaker och rotfrukter, | ||
jfr 10.390 | ||
tillverkning av djupfryst pizza, jfr 10.850 | ||
tillverkning av spritdrycker, öl, vin och läskedrycker, jfr huvudgrupp 11 | ||
verksamhet av entreprenörer inom catering och centralkök, jfr 56.29 | ||
beredning av smörgåsar och smörgåstårtor på kaffér, restauranger, jfr 56.100 | ||
beredning av smörgåsar och smörgåstårtor av entreprenörer inom catering och centralkök, jfr 56.29 |
Exempel på vad som ingår i kod 10.890 |
Bakpulver, beredda, framställning | Buljonger, framställning (ej verksamhet på kaféer, restauranger i butiker eller entreprenad inom catering och centralkök) |
Essenser, vin och öl, tillverkning | Extrakt och safter av kött, fisk, kräftdjur eller blötdjur, tillverkning |
Glasspulver, framställning | Infrysning, ospec livsmedel |
Jäst, framställning | Jästpulver, framställning |
Kosttillskott (vitaminer, mineraler, aminosyror), tillverkning | Köttextrakter, tillverkning |
Maltextrakt, framställning | Nikotintuggummi, tillverkning |
Näringstillskott, t.ex. proteindrinkar, tillverkning | Ostersättning, tillverkning |
Pizzor, färska (ej tillagade, ogräddade), ej frysta, tillverkning (ej verksamhet på kaféer, restauranger i butiker eller entreprenad inom catering och centralkök) | Pressjäst, framställning |
Smörgåsar, industriell tillverkning (ej verksamhet på kaféer, restauranger i butiker eller entreprenad inom catering och centralkök) | Smörgåstårtor, industriell tillverkning (ej verksamhet på kaféer, restauranger i butiker eller entreprenad inom catering och centralkök) |
Soppor, industriell framställning (ej verksamhet på kaféer, restauranger i butiker eller entreprenad inom catering och centralkök) | Tillverkning av konstgjord honung (sockerlösningar som i smak och konsistens påminner om honung) |
Vinsatser och ölsatser, essenser, tillverkning | Äggalbumin, tillverkning |
Äggpulver, framställning |
Databasen uppdateras kontinuerligt