www.scb.se
In English Sök på www.scb.se

Fritextsökning
(enbart bokstäver)

SNI 2007 kod

Hierarkisk visning från avdelningsnivå och nedåt - SNI 2007

(SNI 2007 är den standard som gäller från 1 januari 2008)

De steg som visas är den struktur som SNI 2007 är indelad i. Den är i sin helhet på fem nivåer: Avdelning (en bokstav), Huvudgrupp (två siffror), Grupp (tre siffror), Undergrupp (fyra siffror) och Detaljgrupp (fem siffror).

Klicka i SNI 2007 kod för att komma vidare nedåt i hierarkin eller välj att klicka i Omfattartext eller Allmäntext för att se den text som hör till SNI 2007 koden på den nivån.

SNI 2007-
kod

Aktivitetsrubrik

Omfattar-
text

Allmän-
text

C Tillverkning   C  
10 Livsmedelsframställning   10  
10.8 Annan livsmedelsframställning    
10.89 Framställning av andra livsmedel    
10.890 Framställning av andra livsmedel 10.890   
10.890 Framställning av andra livsmedel
  Omfattar:
    tillverkning av soppor och buljonger
    tillverkning av konstgjord honung och karamell
    tillverkning av ömtåliga beredda livsmedel, t.ex.:
    - smörgåsar
    - färsk (icke tillagad) pizza
    tillverkning av kosttillskott och andra livsmedel
  Omfattar även:
    tillverkning av jäst
    tillverkning av extrakt och safter av kött, fisk, kräftdjur eller blötdjur
    tillverkning av annan mjölk än mejeritillverkad och ostersättningar
    tillverkning av äggprodukter, äggviteämnen
    tillverkning av artificiella koncentrat
  Omfattar inte:
    tillverkning av ömtåliga beredda livsmedel av frukt och bär samt grönsaker och rotfrukter,
    jfr 10.390
    tillverkning av djupfryst pizza, jfr 10.850
    tillverkning av spritdrycker, öl, vin och läskedrycker, jfr huvudgrupp 11
    verksamhet av entreprenörer inom catering och centralkök, jfr 56.29
    beredning av smörgåsar och smörgåstårtor på kaffér, restauranger, jfr 56.100
    beredning av smörgåsar och smörgåstårtor av entreprenörer inom catering och centralkök, jfr 56.29
 
Exempel på vad som ingår i kod 10.890
Bakpulver, beredda, framställning Buljonger, framställning (ej verksamhet på kaféer, restauranger i butiker eller entreprenad inom catering och centralkök)
Essenser, vin och öl, tillverkning Extrakt och safter av kött, fisk, kräftdjur eller blötdjur, tillverkning
Glasspulver, framställning Infrysning, ospec livsmedel
Jäst, framställning Jästpulver, framställning
Kosttillskott (vitaminer, mineraler, aminosyror), tillverkning Köttextrakter, tillverkning
Maltextrakt, framställning Nikotintuggummi, tillverkning
Näringstillskott, t.ex. proteindrinkar, tillverkning Ostersättning, tillverkning
Pizzor, färska (ej tillagade, ogräddade), ej frysta, tillverkning (ej verksamhet på kaféer, restauranger i butiker eller entreprenad inom catering och centralkök) Pressjäst, framställning
Smörgåsar, industriell tillverkning (ej verksamhet på kaféer, restauranger i butiker eller entreprenad inom catering och centralkök) Smörgåstårtor, industriell tillverkning (ej verksamhet på kaféer, restauranger i butiker eller entreprenad inom catering och centralkök)
Soppor, industriell framställning (ej verksamhet på kaféer, restauranger i butiker eller entreprenad inom catering och centralkök) Tillverkning av konstgjord honung (sockerlösningar som i smak och konsistens påminner om honung)
Vinsatser och ölsatser, essenser, tillverkning Äggalbumin, tillverkning
Äggpulver, framställning

Till sidans topp

Databasen uppdateras kontinuerligt