www.scb.se
In English Sök på www.scb.se

Fritextsökning
(enbart bokstäver)

SNI 2007 kod

Hierarkisk visning från avdelningsnivå och nedåt - SNI 2007

(SNI 2007 är den standard som gäller från 1 januari 2008)

De steg som visas är den struktur som SNI 2007 är indelad i. Den är i sin helhet på fem nivåer: Avdelning (en bokstav), Huvudgrupp (två siffror), Grupp (tre siffror), Undergrupp (fyra siffror) och Detaljgrupp (fem siffror).

Klicka i SNI 2007 kod för att komma vidare nedåt i hierarkin eller välj att klicka i Omfattartext eller Allmäntext för att se den text som hör till SNI 2007 koden på den nivån.

SNI 2007-
kod

Aktivitetsrubrik

Omfattar-
text

Allmän-
text

C Tillverkning   C  
10 Livsmedelsframställning   10  
10.1 Beredning och hållbarhetsbehandling av kött och köttvaror 10.1    
10.13 Charkuteri- och annan köttvarutillverkning    
10.130 Charkuteri- och annan köttvarutillverkning 10.130   
10.130 Charkuteri- och annan köttvarutillverkning
  Omfattar:
    tillverkning av torkat, saltat eller rökt kött
    tillverkning av köttvaror: korv, kokt skinka, salami, puddingar, patéer etc.
  Omfattar inte:
    industriell tillverkning av färdiglagade rätter av kött och fjäderfä, (ej på restaurang, i butik elller catering eller av halvfabrikat), jfr 10.850
    tillverkning av soppa som innehåller kött, jfr 10.890
    partihandel med kött, jfr 46.320
    förpackning av kött på uppdrag, jfr 82.920
 
Exempel på vad som ingår i kod 10.130
Bacon, tillverkning Benmjöl, tillverkning
Charkuterivaror, tillverkning av torkat, saltat eller rökt kött Fläskvaror, tillverkning (ej färdiga maträtter)
Fryslagring, kött och köttvaror i anslutning till infrysning av varan Infrysning, kött och chark
Kebab, hel rulle, industriell tillverkning (ej verksamhet i gatukök, på kaféer, restauranger i butiker eller entreprenad inom catering och centralkök) Konservering, kött
Korv, tillverkning Kyllagring, kött och chark i anslutning till infrysning av varan
Köttkonserver, tillverkning Köttmjöl, tillverkning
Köttpaté, industriell tillverkning Köttrökerier
Köttsalterier Köttvaror, korv, kokt skinka, salami, puddingar, patéer etc., tillverkning
Pelletar, köttpelletar, tillverkning Rökning, av kött
Saltning, kött Talg, raffinering
Torkning, kött

Till sidans topp

Databasen uppdateras kontinuerligt