De steg som visas är den struktur som SNI 2007 är indelad i. Den är i sin helhet på fem nivåer: Avdelning (en bokstav), Huvudgrupp (två siffror), Grupp (tre siffror), Undergrupp (fyra siffror) och Detaljgrupp (fem siffror).
Klicka i SNI 2007 kod för att komma vidare nedåt i hierarkin eller välj att klicka i Omfattartext eller Allmäntext för att se den text som hör till SNI 2007 koden på den nivån.
SNI 2007- |
Aktivitetsrubrik |
Omfattar- |
Allmän- |
---|---|---|---|
C | Tillverkning | C | |
10 | Livsmedelsframställning | 10 | |
10.1 | Beredning och hållbarhetsbehandling av kött och köttvaror | 10.1 | |
10.13 | Charkuteri- och annan köttvarutillverkning | ||
10.130 | Charkuteri- och annan köttvarutillverkning | 10.130 |
10.130 | Charkuteri- och annan köttvarutillverkning |
Omfattar: | ||
tillverkning av torkat, saltat eller rökt kött | ||
tillverkning av köttvaror: korv, kokt skinka, salami, puddingar, patéer etc. | ||
Omfattar inte: | ||
industriell tillverkning av färdiglagade rätter av kött och fjäderfä, (ej på restaurang, i butik elller catering eller av halvfabrikat), jfr 10.850 | ||
tillverkning av soppa som innehåller kött, jfr 10.890 | ||
partihandel med kött, jfr 46.320 | ||
förpackning av kött på uppdrag, jfr 82.920 |
Exempel på vad som ingår i kod 10.130 |
Bacon, tillverkning | Benmjöl, tillverkning |
Charkuterivaror, tillverkning av torkat, saltat eller rökt kött | Fläskvaror, tillverkning (ej färdiga maträtter) |
Fryslagring, kött och köttvaror i anslutning till infrysning av varan | Infrysning, kött och chark |
Kebab, hel rulle, industriell tillverkning (ej verksamhet i gatukök, på kaféer, restauranger i butiker eller entreprenad inom catering och centralkök) | Konservering, kött |
Korv, tillverkning | Kyllagring, kött och chark i anslutning till infrysning av varan |
Köttkonserver, tillverkning | Köttmjöl, tillverkning |
Köttpaté, industriell tillverkning | Köttrökerier |
Köttsalterier | Köttvaror, korv, kokt skinka, salami, puddingar, patéer etc., tillverkning |
Pelletar, köttpelletar, tillverkning | Rökning, av kött |
Saltning, kött | Talg, raffinering |
Torkning, kött |
Databasen uppdateras kontinuerligt