www.scb.se
In English Sök på www.scb.se

Fritextsökning
(enbart bokstäver)

SNI 2007 kod

Hierarkisk visning från avdelningsnivå och nedåt - SNI 2007

(SNI 2007 är den standard som gäller från 1 januari 2008)

De steg som visas är den struktur som SNI 2007 är indelad i. Den är i sin helhet på fem nivåer: Avdelning (en bokstav), Huvudgrupp (två siffror), Grupp (tre siffror), Undergrupp (fyra siffror) och Detaljgrupp (fem siffror).

Klicka i SNI 2007 kod för att komma vidare nedåt i hierarkin eller välj att klicka i Omfattartext eller Allmäntext för att se den text som hör till SNI 2007 koden på den nivån.

SNI 2007-
kod

Aktivitetsrubrik

Omfattar-
text

Allmän-
text

C Tillverkning   C  
10 Livsmedelsframställning   10  
10.1 Beredning och hållbarhetsbehandling av kött och köttvaror 10.1   
10.2 Beredning och hållbarhetsbehandling av fisk samt skal- och blötdjur    
10.3 Beredning och hållbarhetsbehandling av frukt, bär och grönsaker    
10.4 Framställning av vegetabiliska och animaliska oljor och fetter    
10.5 Mejerivaru- och glasstillverkning    
10.6 Tillverkning av kvarnprodukter och stärkelse   10.6 
10.7 Tillverkning av bageri- och mjölprodukter    
10.8 Annan livsmedelsframställning    
10.9 Framställning av beredda djurfoder    
10 Livsmedelsframställning
  Denna huvudgrupp omfattar bearbetning av produkter från jordbruk, skogsbruk och fiske till föda för människor och djur, och inkluderar tillverkning av olika mellanprodukter som inte direkt är livsmedel. Verksamheten genererar ofta mer eller mindre värdefulla biprodukter (t.ex. hudar från slakt eller oljekakor vid oljeutvinning).
Huvudgruppen uppdelas efter verksamheter som hanterar olika produkter: kött, fisk, frukt och grönsaker och rotfrukter, fetter och oljor, mjölkprodukter, malning av spannmål, djurfoder samt andra livsmedel. Tillverkningen kan vara såväl för egen räkning, som för en tredje part, t.ex. slakt för kunds räkning.
Huvudgruppen omfattar inte beredning av måltider för omedelbar konsumtion, t.ex. i restauranger.
Vissa verksamheter anses vara tillverkning (t.ex. de som äger rum i bagerier, konditorier, och butiker för färdiglagade kötträtter osv., som säljer egen tillverkning), även om det bedrivs detaljhandel med deras varor i den egna butiken. Då bearbetningen inte är särskilt omfattande och inte leder till verklig omvandling av varorna, redovisas enheten i Handel (avdelning G).
Beredning av livsmedel för omedelbar konsumtion på plats redovisas i huvudgrupp 56 (Restaurang-, catering- och barverksamhet).
Tillverkning av djurfoder av slaktavfall eller biprodukter klassificeras i 10.9, medan bearbetning av livsmedels- och dryckesvaruavfall till returråvaror klassificeras i 38.3, och bortskaffande av livsmedels- och dryckesvaruavfall i 38.21.

Databasen uppdateras kontinuerligt